ua en ru

Лисенко: рішення про припинення виконання мінських домовленостей не прийнято

Лисенко: рішення про припинення виконання мінських домовленостей не прийнято Фото: Андрій Лисенко

Вчорашня провокація буде розбиратися на високому рівні

Рішення про припинення виконання мінських домовленостей у зв'язку зі вчорашньою провокацією бойовиків поки ще не прийнято. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчорашній інцидент кваліфікований як провокація, він не мав масового наступального характеру. Це був обстріл. На жаль, постраждали наші військовослужбовці. Але поки що не ухвалено рішення про припинення виконання мінських угод. Цей інцидент буде розбиратися на найвищих рівнях, і ми будемо домагатися, щоб подібні інциденти відбувалися в майбутньому", - підкреслив Лисенко.

Нагадаємо, вчора, 7 жовтня, о 12:25 у районі населеного пункту Троїцьке Луганської області бойовики вистрілили з протитанковою керованою ракетою (ПТКР) з української опорного пункту, в результаті чого були поранені 4 українських військовослужбовців.

Через цього інциденту було скликано екстрене засідання тристоронньої контактної групи. Сьогодні на переговорах сторони повинні вирішити, чи продовжиться відведення озброєнь від лінії розмежування в зоні АТО.