ua en ru

Лисенко: найбільша ймовірність нападу на українські війська - з боку східного Донбасу

Лисенко: найбільша ймовірність нападу на українські війська - з боку східного Донбасу Джерело фото:nikolaev-city.net
Найбільша ймовірність нападу на українські війська - з боку східного Донбасу.

Найбільша ймовірність нападу на українські війська - з боку східного Донбасу. Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко в ефірі програми "События" на телеканалі "Україна".

"Перш за все ми маємо чекати нападу з боку східного Донбасу - як раз там, де зараз відбуваються всі бойові дії. Ми знаємо, які сили задіяні від бойовиків, в яких напрямках вони концентрують свої удари. Тобто розвідка працює... Але так само ми не випускаємо із виду ситуацію на кордонах України, там де кордон контролюється нашими військами", - заявив Лисенко.

Він також не виключив прямої агресії з боку російської армії.

"Ми не виключаємо прямої загрози - ми готуємося і до цього. Це не тільки ті війська, які знаходяться вздовж кордонів, які знаходяться на лінії розмежування на сході України, у нас є резервні сили, які зараз проходять військову підготовку вдень і вночі за різних умов, тому у нас є резерв і нам є на що покластися", - заявив спікер РНБО.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні Кабміну міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Україні необхідно готуватися до ведення бойових дій на Донбасі.