ua en ru

Ляшко закликав МЗС звільнити консула в Туреччині за футболку з Путіним

Ляшко закликав МЗС звільнити консула в Туреччині за футболку з Путіним Фото: Левент Айдин (перший праворуч), фото turizmdebusabah.com

Айдин з'явився на публіці у футболці з Президентом РФ і написом "Ввічливість - наше все"

Лідер радикальної партії Олег Ляшко закликав Міністерство закордонних справ України звільнити почесного консула в Туреччині Левента Айдина за футболку із зображенням Президента РФ Володимиром Путіним. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Почесний консул України в Анталії (Туреччина) Левент Айдин 7 липня 2015 р. взяв участь у публічному заході (презентації футбольного гравця команди "Антальяспор") у футболці з зображенням В. Путіна, президента Російської Федерації - держави, яка здійснює збройну агресію проти України і окупувала частину її території. Звертаємося до Вас (глави МЗС Павла Клімкіна, - ред.) з вимогою невідкладно ухвалити рішення про звільнення почесного консула України в Анталії Левента Айдина", - написав Ляшко.

За його словами, Айдин у футболці із зображенням Путіна порушив положення про почесних консулів України, які повинні мати необхідні особисті якості, бездоганну репутацію", а також пункт про функції почесного консула, одним із завдань якого є "захист у державі перебування інтересів України ... у межах, що допускаються міжнародним правом".

Відзначимо, 7 липня Левент Айдин з'явився на презентації в якості гравця "Антальяспор" Самюеля Ето'О в футболці із зображенням Путіна і написом "Ввічливість - наше все".

Міністру закордонних справ УкраїниКЛІМКІНУ П. А. Шановний Павле Анатолійовичу! Згідно інформації, поширеної в укра...

Posted by Олег Ляшко on 13 Июль 2015 г.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що санкції не повинні існувати у світовій економіці.