ua en ru

Ляшко відповів на звинувачення Amnesty International в протиправних діях на сході

Політичні конкуренти поставили завдання перед своїми пропагандистами будь-якою ціною дискредитувати Олега Ляшка, позиція якого набуває все більш широкого сприйняття та підтримки в українському суспільстві. Про це йдеться у відкритому зверненні лідера Радикальної партії Олега Ляшка до представництва Amnesty International.

Дане звернення стало реакцією Ляшка на інформаційне повідомлення українського представництва міжнародної правозахисної організації Amnesty International, в якому йдеться про протиправні дії народного депутата України, лідера Радикальної партії Олега Ляшка на сході України, такі як викрадення людей і здійснення тортур.

"Вкрай дивно називати "міністра оборони" терористичної організації "Донецька народна республіка" Ігоря Хакимзянова або одного з ватажків озброєних луганських сепаратистів, депутата Луганської облради Арсена Клинчаева, згадуваних у матеріалі Amnesty International Ukraine жертвами свавілля Олега Ляшка, "звичайними людьми", - зазначив лідер партії у своєму зверненні. - Їх буде правильно характеризувати з правової точки зору як організаторів і лідерів організованих злочинних угруповань, незаконних збройних формувань, озброєних сепаратистів і терористів, які розпалили масове насильство і війну на сході країни".

Згідно зі зверненням, єдине, що відповідає дійсності і ніколи не заперечувалося Ляшко - це його участь у затриманні осіб, які скоїли низку особливо тяжких злочинів в процесі організації або активної участі в збройному сепаратизмі, бандитизм і тероризм на сході України, що у всіх випадках супроводжувалося передачею таких затриманих осіб компетентним правоохоронним органам України у відповідності з вимогами чинного законодавства.

Також, за словами лідера Радикальної партії, насторожує той факт, що в інформаційному повідомленні Amnesty International Ukraine використовує нехарактерну та неналежну, як для правозахисної організації, термінологію. "Депутат-авантюрист" по відношенню до Ляшка, свідчить про політичне замовлення матеріалу з метою дискредитувати його як на міжнародній арені перед потенційними політичними партнерами так і перед власне українськими виборцями напередодні парламентських виборів", - підкреслюється в документі.

"Ніякі міжнародні конвенції з прав людини не заперечують права свідомих громадян на активний захист своєї держави, його легітимного конституційного устрою, незалежності та територіальної цілісності від посягань з боку озброєних сепаратистів, учасників незаконних збройних формувань, терористів, найманців, диверсантів, розпалювачів війни і будь-яких зовнішніх агресорів", - наголошується у зверненні Ляшко на адресу представництва Amnesty International.