ua en ru

Ляшко звинуватив Порошенка у розвалі коаліції

Ляшко звинуватив Порошенка у розвалі коаліції Ляшко заявив про розвал коаліції

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко, фракція якого входить до парламентської більшості, звинуватив Президента України Петра Порошенка у розвалі коаліції. Про це він сьогодні заявив у кулуарах Верховної Ради Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Він розказує про те, що він буде боротися з бандою Януковича, а банда Януковича голосує за генерального прокурора, який начебто буде з нею боротися. Це нонсенс. Це показує, що вони змовилися. Саме тому рік після Майдану ніхто досі не притягнутий до відповідальності, ніхто не сидить, бо вони змовилися... Сьогодні розвалено коаліцію", - сказав Ляшко.

За його словами, Порошенко повторив долю третього Президента України Віктора Ющенка, і як і його попередник домовився із колишніми членами Партії регіонів.

Нагадаємо, сьогодні за призначення генеральним прокурором Віктора Шокіна проголосували 3 з 5 коаліційних фракцій. Не підтримали Шокіна фракція Радикальної партії Олега Ляшка та "Самопоміч" ( за винятком одного депутата). Натомість свої голосив віддали 3 некоаліційні фракції: "Опозиційний блок", "Воля народу" та "Економічний розвиток".

Після голосування фракція Радикальної партії заблокувала трибуну Ради, після чого спікер Володимир Гройсман оголосив перерву.