ua en ru

Ляшко ігнорує виклик до слідчого вже 100 днів, - ГПУ

Ляшко ігнорує виклик до слідчого вже 100 днів, - ГПУ Фото: Олег Ляшко

У прокуратурі закликали нардепа згадати про свої обов'язки перед слідчими органами

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко вже протягом ста днів не є до слідчого Генеральної прокуратури України (ГПУ) у справі щодо пропозиції депутатів його фракції хабара за неголосування за зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Генеральна прокуратура України звертається до народного депутата Олега Ляшка з наполегливою пропозицією знайти в своєму графіку час для спілкування зі слідчим. Сьогодні 100-й день неявки парламентарія в прокуратуру по справі щодо пропозиції депутатам фракції "Радикальної партії" хабара за неголосування за зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ наголосили, що ігнорування Олегом Ляшком викликів слідчого виключає висунення додаткових звинувачень Сергію Клюєву.

"Після закордонного вояжу народному депутату варто згадати не тільки про свої права на відпочинок, але і про обов'язки, які покладені на нього присягою народного депутата України, а саме - суворе дотримання Законів України, які передбачають своєчасне прибуття за викликом до слідчого, надання правдивих свідчень під час досудового розслідування", - додали в Генпрокуратурі.

Відзначимо, 28 липня в ГПУ повідомляли, що Ляшко ігнорує виклик на допит більше двох місяців.