ua en ru

Ляшко буде відповідати за наклеп на Медведчука за КК, - "Український вибір"

Ляшко буде відповідати за наклеп на Медведчука за КК, - "Український вибір" Фото: Віктор Медведчук

Лідер Радикальної партії, народний депутат Олег Ляшко буде відповідати за наклеп на Медведчука за Кримінальним кодексом. Про це йдеться у заяві прес-служби виконкому громадського руху "Український вибір — Право народу", лідером якого є Віктор Медведчук.

"Громадська організація "Український вибір — Право народу" звернулась до правоохоронних органів з вимогою внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 383, статтею 259 Кримінального кодексу України, за фактом завідомо неправдивого повідомлення Ляшком Олегом Валерійовичем Службі безпеки України про вчинення особливо тяжких злочинів, а також завідомо неправдивого повідомлення щодо загрози безпеці громадян та розпочати досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

"Український вибір" зазначає, що 15 листопада 2016 року під час виступу на пленарному засіданні Верховної Ради України Олег Ляшко офіційно звернувся до голови Служби безпеки України з повідомленням про вчинення особливо тяжких злочинів, у тому числі про загрозу вбивства народного депутата Юрія Шухевича.

"Той факт, що заяву Ляшка правоохоронні органи сприйняли як повідомлення про вчинення злочину, підтверджується наданням Службою безпеки України державної охорони Шухевичу. Однак ці повідомлення Ляшка Службі безпеки України є голослівними (не підтвердженими будь-якими фактичними даними чи матеріалами) та не відповідають дійсності", - зазначає УВ.

Таким чином, переконані в організації, Ляшко здійснив завідомо неправдиве повідомлення Службі безпеки України, бездоказово звинувативши голову Громадської організації "Український вибір – Право народу" Медведчука у скоєнні особливо тяжких злочинів, передбачених статтею 112 та статтею 258 Кримінального кодексу України.

"Такі неправдиві повідомлення кваліфікуються за частиною другою статті 383 Кримінального кодексу України", - заявили у прес-службі.

В "Українському виборі — Праві народу" впевнені, що в діях Олега Ляшка був прямий умисел, а також доводять "штучне створення Ляшком доказової бази звинувачень на адресу Медведчука".