ua en ru

У Львівській області заборонили ресторанам готувати салати з майонезом та заварні тістечка

У Львівській області заборонили ресторанам готувати салати з майонезом та заварні тістечка Фото: у Львівській області заборонили готувати влітку страви, що швидко псуються (GettyImages)

Влада Львівської області прийняла рішення заборонити керівникам ресторанів готувати влітку страви, що швидко псуються. Такі заходи ввели після масового отруєння людей в смт Куликів.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Zaxid.net".

Комісія розглянула ситуацію з масовим отруєнням в ресторані "Панський Книш" у смт Куликів. Тоді отруїлось 24 людини, причиною стала сальмонела.

Повідомляється, що керівникам територіальних громад Львівської області доручили зобов’язати керівників громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв.

Зокрема, ресторанам і кафе заборонили готувати салати з майонезом чи сметаною та кондитерські вироби з заварним кремом. Також заборонили реалізацію страв, що особливо швидко псуються, у тому числі на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

Окрім того, у всіх закладах харчування мають бути умови для дотримання правил особистої гігієни, запас миючих засобів і антисептиків.