ua en ru

У Львівській області прикордонники перекрили канал нелегальної міграції

У Львівській області прикордонники перекрили канал нелегальної міграції Фото: у Львівській області прикордонники перекрили канал нелегальної міграції (ДПС)

Організатором нелегального переправлення мігрантів виявився громадянин Грузії

У Львівській області прикордонники перекрили канал нелегальної міграції. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби (ДПС) України.

Зазначається, що прикордонники відділу "Смільниця", які охороняють гірську ділянку українсько-польського кордону в межах Старосамбірського району Львівської області, отримали випереджувальну інформацію про можливе перетинання кордону поза пунктом пропуску групою нелегальних мігрантів.

Через деякий час група реагування прикордонників повідомила про затримання 4 невідомих азіатської зовнішності, трьох чоловіків та жінки без документів, як згодом з'ясувалось - громадян В'єтнаму. Мігрантам залишалось дійти до кордону два кілометри.

"З вигляду затриманих було зрозуміло, що самотужки до прикордоння вони дістатись не могли, тому пошук причетних до правопорушення було продовжено", - йдеться в повідомленні.

Перевіряючи автівки, що слідували на перекритих автошляхах поблизу кордону, у селі Старява правоохоронці зупинили мікроавтобус київської реєстрації з трьома чоловіками. За кермом авто перебував українець, 1980 року народження, пасажири - чоловік кавказької зовнішності без документів, який представився громадянином Грузії, та громадянин України 1986 року народження. Пояснити конкретну мету перебування у прикордонній смузі вони достеменно не змогли, до того ж кордон в пункті пропуску не перетинали, що вказувало на можливу причетність до переправлення затриманих в'єтнамців. У ході перевірочних заходів з'ясувалося, що затриманий грузин є організатором спроби переправлення громадян В'єтнаму через державний кордон, а українці, мешканці Київської області, надавали послуги їх доставки до прикордоння.

Повідомляється, що громадян В'єтнаму затримано в адміністративному порядку за ч.2 ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України" вчинене групою осіб.

Затриманим українцям доведеться відповідати за порушення ст. 206-1 КУпАП "Незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України".

Стосовно ж дій організатора переправлення нелегалів, 38-річного громадянина Грузії, прикордонники направили працівникам Національної поліції повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 332 Кримінального Кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", що передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років, з конфіскацією засобів вчинення злочину.

Нагадаємо, 5 березня прикордонники Чопського та Мукачівського загонів на ділянках відповідальності відділів "Великий Березний" та "Лужанка" виявлено 9 нелегальних мігрантів з Сирії та В'єтнаму.