ua en ru

У Львівській області планують запустити 6 електростанцій до кінця року

У Львівській області планують запустити 6 електростанцій до кінця року Фото: ще 2 вітроелектростанції з'являться у Львівській області

Зокрема дві вітроелектростанції, три сонячні електростанції, а також одну гідроелектростанцію

У Львівській області до кінця 2017 року планують запустити шість електростанцій. Про це заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка на конференції з питань відновлюваної енергетики у Львові, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема він розповів про перспективи встановлення нових об’єктів із відновлюваної енергетики в області.

"Ми до кінця року, окрім тих електростанцій, які запущено, плануємо відкрити ще дві вітроелектростанції, три сонячні електростанції, а також щонайменше одну гідроелектростанцію", - зазначив губернатор.

Також Синютка висловив сподівання, що обласній владі до кінця 2017 року вдасться ще 48 котелень перевести на альтернативне паливо.

Крім того, як повідомляється, Львівська область спільно з Держенергоефективності активно працюватиме над впровадженням систем енергоменеджменту у бюджетній сфері. За оцінками експертів, лише завдяки енергоменеджменту можна зменшити енергоспоживання у школах, дитсадках, лікарнях тощо до 20% без додаткових витрат бюджету.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував низку проектів з альтернативної енергетики в зоні Чорнобильської атомної електростанції.