ua en ru

У Львівській області на кордоні з Польщею затримали організатора каналу торгівлі людьми

У Львівській області на кордоні з Польщею затримали організатора каналу торгівлі людьми Фото: Держприкордонслужба (dpsu.gov.ua)

Затриманий особисто забезпечував перевезення дівчат до Польщі

Сьогодні, 19 червня 2017 року, вночі в пункті пропуску "Шегині", що на українсько-польському кордоні, правоохоронці запобігли незаконному вивезенню двох українських дівчат з метою подальшого використання їх у сфері надання інтимних послуг на території країн Європейського союзу. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"Оперативні співробітники Держприкордонслужби України разом із представниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ Нацполіції в Тернопільській області затримали також і чоловіка, який організував канал переміщення вказаних громадянок за кордон. Ним виявився громадянин України 1978 року народження - житель Тернопільської області. Він особисто забезпечував перевезення дівчат до Польщі", - сказано у повідомленні.

altФото: прикордонники затримали організатора каналу торгівлі людьми

Зазначається, що наразі проводяться необхідні слідчі дії у рамках кримінального провадження за статтею 149 Кримінального кодексу "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини".

Нагадаємо, керівник департаменту протидії торгівлі людьми Артем Крищенко заявив, що у Національній поліції України знаходиться 120 кримінальних проваджень за фактом торгівлі людьми.