ua en ru

У Львівській області директор банку привласнила 14 млн гривен

У Львівській області директор банку привласнила 14 млн гривен Фото: хабар

Зловмисниця перебуває в СІЗО

У Львівській області арештована керівник відділення банку, привласнила 3,5 мільйона гривень вкладників, а після звільнення - ще понад 11 мільйонів. Про це повідомляє прес-служба департаменту захисту Національної економіки поліції України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів, працівники УЗЕ встановили, що, перебуваючи на посаді керівника відділення банку, жінка здійснювала контроль за діяльністю філії, приваблювала клієнтів до співпраці, укладала, стверджувала, підписувала кредитні і депозитні договори.

"Керівниця пропонувала знайомим і друзям відкрити на вигідних умовах депозитні рахунки. На своєму робочому комп'ютері жінка роздруковувала бланки договорів про строкові банківські вклади, заповнювала і оформляла документи, які служили письмовими, переконливими доказами того, що грошові кошти вкладника знаходяться на рахунку. В дійсності не було відкрито жодного депозитного рахунку, грошові кошти на рахунок вкладників філії не надходили. В касу банківської установи жінка коштів не вносила, а привласнювала собі", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, за цей час вона встигла привласнити понад 3,5 мільйонів гривень. Після звільнення жінка продовжила шахрайство - під видом вкладення коштів під значні відсотки у вигідному справі вона виманила ще понад 11 мільйонів гривень.

В даний час аферистці повідомлено про підозру у вчиненні кількох кримінальних правопорушень. Судом жінки обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Згідно чинного законодавства їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в кінці грудня 2015 військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України спільно з підрозділом управління внутрішньої безпеки СБУ в Херсонській області на шахрайстві затримала військовослужбовця Служби безпеки України.