ua en ru

У Львівській обл. на хабарі у 20 тис. грн затримали податкового інспектора

У Львівській обл. на хабарі у 20 тис. грн затримали податкового інспектора Хабар

Суд випустив його під заставу

У Львівськый областы затримали податкового інспектора під час одержання 20 тис. грн хабара від приватного підприємця, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Ці кошти інспектор ДПІ Яворівського району Львівської області вимагав за ненарахування підприємцю штрафних санкцій у зв'язку із допущеними порушень вимог чинного законодавства.

Слідчі прокуратури Львівської області спільно з управлінням внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України у Львівській області викрили хабарника ще 17 квітня. Наступного ж дня йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)."Ця службова особа отримувала гроші у кілька етапів. Щоб не брати з рук в руки, він знайшов підприємця, який мав банківський рахунок. В один день йому перерахували частину суми, другий день - ще частину. А на третьому транші хабарника затримали", - розповів РБК-Україна в.о. начальника управління нагляду додержанням законів підрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з корупцією Олександр Теличко.

За його словами, перші нарахування були 9 - 10 квітня. Останній транш - 20 тис. грн надійшов 17 квітня. Тоді в рамках кримінального провадження допитали підприємця, на рахунок якого надходили ці кошти, і він розповів, що передавав їх податковому інспектору. Після цього хабарника затримали у Яворові.

20 квітня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 50 мінімальних заробітних плат, що становить 60 900 грн. Податківець заставу вніс.