ua en ru

У Львівській обл. відпрацьовують механізм передачі управління дорогами на місця, - Пивоварський

У Львівській обл. відпрацьовують механізм передачі управління дорогами на місця, - Пивоварський Фото: Андрій Пивоварський

Закон про реформування системи управління автодоріг може бути прийнятий вже у вересні

У Львівській області відпрацьовують механізм передачі управління дорогами місцевого значення місцевим органам влади. Про це на прес-конференції заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Укравтодор змінюється, децентралізується. Облдоры переходять на місця з обласних адміністрацій. На рівні Львівської області ми зараз завершуємо пілотний проект по інвентаризації майна місцевого облдора. На рівні Львівської області ми відпрацюємо механізм передачі в експлуатацію на місця і після того поширимо цей механізм на всю Україну. Наступного тижня ми повинні завершити інвентаризацію і потім будемо переходити до наступних кроків", - повідомив він.

Він зазначив, що законопроект про реформування системи управління автодоріг може бути прийнятий вже у вересні.

"Ми закінчили з колегами з транспортного комітету вже розподіл доріг за законом 0954, який вже пройшов друге читання і зараз на повторне друге читання йде. Ми вже чітко визначили, хто відповідає за дороги. І маю надію, що у вересні він буде фінально вже прийнятий і у нас вже чітко буде розподіл доріг на державні, місцеві, комунальні та на прибудинкову територію", - повідомив він.

Законопроект, зокрема, передбачається передача повноважень з управління дорогами місцевого значення місцевим органам влади.

Нагадаємо, Мінінфраструктури розраховує на надходження 40 млрд грн на ремонт доріг.