ua en ru

Львівська облорганізація ПР ініціює зміну лідера партії Азарова

Львівська обласна організація Партії регіонів ініціює звільнення з посади голови партії прем'єр-міністра України Миколу Азарова у зв'язку з останніми подіями в Україні.

Львівська обласна організація Партії регіонів ініціює звільнення з посади голови партії прем'єр-міністра України Миколу Азарова у зв'язку з останніми подіями в Україні. Про це йде мова в заяві Львівської обласної організації партії.

"Згідно з європейською практикою голова Партії регіонів Микола Азаров, її керівництво на з'їзді мають подати у відставку. З'їзд партії мав би обрати нового лідера, а Президент - оголосити позачергові вибори до Верховної Ради, сформувати новий уряд. Це є демократичний шлях", - йдеться в заяві.

В Львівській обласній організації ПР вважають, що нинішнє керівництво партії не змогло впоратися з виконанням програмних засад, з якими партія йшла на вибори, зорієнтоване на інтереси лише певної частини громадян України, а також є відповідальним за смерть людей на Євромайдані у Києві.

"Тому в такій ситуації ми вимагаємо негайно скликати з'їзд партії", - йдеться в повідомленні.

"Спроби подальшого силового розв'язання політичного конфлікту, роблять неможливим наше подальше перебування в Партії регіонів. Хоча ми добре розуміємо, що цим ми відкриваємо дорогу радикальним настроям на сході нашої держави, даємо додаткові аргументи тим, хто прагне її розколу", - йдеться у заяві.

При цьому в організації переконані, що для вирішення нинішньої політичної кризи в Україні потрібно провести вибори парламенту та Президента.

"Розсудити владу і опозицію вправі тільки український народ. І не на майданах, а через вибори. Спочатку до Верховної Ради, а потім і Президента. Тільки так ми можемо поставити крапку в подальшому загостренні протистояння громадянського суспільства", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що готовий піти у відставку, якщо за це проголосує Верховна Рада України.

"Питання відставки уряду за Конституцією - прерогатива парламенту. Якщо він набере достатню кількість голосів, то уряд піде у відставку", - зазначив Азаров.

Він додав, що якщо політичні сили в Раді і Президент вважатиме це за доцільне, то у нього не буде підстав заперечувати проти такого розвитку подій.

Також він зазначив, що "в Україні відбувається спроба державного перевороту. І всі, хто підтримують цей переворот, повинні чітко сказати: так, ми за повалення законної влади в Україні, а не ховатися за мирними мітингувальниками".