ua en ru

У Львові під час закупівлі трамваїв вкрали понад 2 млн гривень

У Львові під час закупівлі трамваїв вкрали понад 2 млн гривень Фото: на Львівщині припинили діяльність злочинної групи з розкрадання бюджетних коштів

Екс-директору львівського КП та ще 7 фігурантам справи оголошено про підозру

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) спільно з прокуратурою у Львівській області припинили діяльність злочинної групи, очолюваної колишнім керівником комунального підприємства, якою було організовано розкрадання бюджетних коштів, призначених для закупівлі у Німеччині трамваїв, які вже були у використанні. Про це повідомляє Департамент захисту економіки Нацполіції України.

З метою заволодіння державними коштами, тодішній директор міського комунального підприємства залучив до організованої ним злочинної схеми низку фірм, які після проведення оборудки фактично зупинили свою діяльність.


Повідомляється, що львівським комунальним підприємством у 2007 та 2008 роках було закуплено 22 трамваї, для чого із бюджету розвитку Львова комунальному підприємству було виділено 10,5 млн гривень.

Під час закупівлі вартість трамваїв завищили на 2,2 млн гривень.

Усім фігурантам, задіяним у схемі, повідомлено про підозру у скоєнні розкрадання бюджетних коштів та визначено їх співучасть відповідно до ст. 27 Кримінального кодексу України.

Для забезпечення відшкодування завданих збитків накладено арешти на їхнє майно на суму понад 6 мільйонів гривень

Обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України за розкрадання щодо 8 фігурантів направлено в суд.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в ході операційного аудиту найбільших суб'єктів господарювання державного сектору економіки Держфінінспекція виявила факти зайвих непродуктивних витрат на суму майже 343 млн гривень за період з початку 2016 року.