ua en ru

У Львові відбулись акції на підтримку Савченко

У Львові відбулись акції на підтримку Савченко Фото: на акцію зібралося близько 300 людей

Мітингарі пройшлися ходою до російського консульства у Львові

Близько 300 людей зібралися сьогодні, 8 березня, на центральній площі Львова, біля пам'ятника Тарасові Шевченку, на акцію підтримки української льотчиці, нардепа Надії Савченко. Про це повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Тримаючи плакати "Волю Надії Савченко", "Росія припини ганебний суд", "Поверніть Україні Надю", люди скандували "Волю Надії Савченко", "Слава Україні", пройшлися ходою до російського консульства у Львові, де виконали Державний гімн, "Боже, великий Єдиний" та пісню на слова Тараса Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий".

Участь у віче та ході взяли представники громадських організацій, у більшості жіночих, професори, доценти, викладачі, студенти вищих навчальних закладів Львова, політв'язні, небайдужі львів'яни.

Ініціатори акції закликали львів'ян доєднатися до заходу й завтра, оскільки, за їхніми словами, в умовах, у яких зараз перебуває Надія, важлива підтримка кожного дня.

Нагадаємо, під час акції в підтримку Савченко в Києві активісти передали співробітникам посольства РФ петицію з вимогою звільнити українку.