ua en ru

У Львові протестувальники зірвали сесію міськради

У Львові протестувальники зірвали сесію міськради Фото: міська рада Львова

В ході сутичок з боку протестувальників був був застосований сльозогінний газ

У Львові сьогодні, 9 червня, протестувальники захопили трибуну сесійної зали міської ради. Про це передає місцеве видання Zaxid.net.

Як повідомляється, секретар Львівської міськради Анатолій Забарило оголосив про закриття засідання сесії ЛМР.

До протестувальників, які зібралися біля входу до Ратуші, вийшов в.о. начальника управління "Секретаріат ради" Юрій Лукашевський, який порадив присутнім дивитися трансляцію сесії онлайн.

Натомість активісти вимагали пустити їх на засідання, щоб пояснити депутатам, аби ті проголосували за відставку Садового.

У цей час вхід до Ратуші охороняли близько більше сотні працівників "Муніципальної варти" та Національної поліції. Всередині Ратуші також перебували близько сотні спецпризначенців зі щитами та у шоломах.

Після розмови із Юрієм Лукашевським активісти УНА-УНСО заявили, що люди все одно підуть на засідання міськради. Після цього активісти спробували прорватися через кордон правоохоронців. Кільком десяткам активістів УНА-УНСО, ГО "Сокіл" та інших правих організацій вдалося потрапити до сесійної зали.

У ході сутичок з боку протесувальників був був застосований сльозогінний газ.

Протестувальники, яким вдалося зайти до сесійної зали, захопили трибуну, де сталася штовханина. Після цього секретар ЛМР Анатолій Забарило оголосив засідання закритим.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що значна кількість міст у Львівській області відмовилися приймати сміття зі Львова.