ua en ru

У Львові після трагедії в Грибовичах облаштують тимчасову станцію для перезавантаження сміття

У Львові після трагедії в Грибовичах облаштують тимчасову станцію для перезавантаження сміття Фото: Андрій Садовий

Міська комісія також розглядала варіант можливого вивезення сміття зі Львова у сусідні області

На території очисних споруд по вул. Пластовій у Личаківському районі Львова облаштують тимчасову станцію для перезавантаження сміття. Таке рішення ухвалила міська комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомив у Facebook мер Львова Андрій Садовий.

"Оперативна інформація. На очисних спорудах на Пластовій буде перезавантажувальна станція - рішення комісії з надзвичайних ситуацій. Сміття буде перезавантажуватись з малих на великі машини для транспортування на дальші відстані. "Полігон в межах міста" - це фейк", - написав Садовий.


Разом з тим, місцеве видання Zaxid.net з посиланням на прес-службу Львівської міськради повідомляє, що зранку 6 червня на засіданні комісії було розглянуто варіант можливого вивезення сміття зі Львова у сусідні області.

Як зазначається, для цього і потрібен майданчик, де б перезавантажували сміття з менших на більші машини.

Також комісія вирішила виділити кошти з бюджету міста на охорону полігону у Грибовичах та для перевізників як компенсацію за додаткові витрати на вивезення сміття.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на звалищі у Львівській області не відновлюватимуть пошукові роботи з залученням важкої техніки.