ua en ru

У Львові медиків і вчителів почали перевіряти на COVID-19 тестами на антиген

У Львові медиків і вчителів почали перевіряти на COVID-19 тестами на антиген Фото: тести на антиген коронавіруса (facebook.com/andriy.sadovyi)

У Львові почнуть перевіряти на зараження коронавірусом тестами на антиген. Почнуть з медиків і працівників сфери освіти.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Він розповів, що у середу були отримані 10 тисяч тестів. До кінця місяця місто має отримати 50 тисяч таких тестів. Ними проведуть мінімум дві хвилі тестування медиків, вчителів і вихователів.

Садовий також зазначив, що масове тестування всього населення міста неможливо через складність організації і високих витрат на нього.

"Згідно з рекомендаціями, щоб масове тестування було ефективним, потрібно провести кілька хвиль тестування всього населення. Бюджет для Львова складе від 500 мільйонів гривень, не рахуючи вартості власне організації. В Словаччині, наприклад, залучили військових і експертів з Австрії", - сказав Садовий.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна закупить 6 млн експрес-тестів на COVID-19. В першу чергу їх отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги.

Як повідомляло РБК-Україна, міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов заявив, що в Україні не можуть провести загальне тестування, як це зробили в Словаччині. Причиною цього є те, що Україна - країна з набагато більшим населенням.