ua en ru

Зі Львова не вивезено понад 4,5 тис. тонн сміття

Зі Львова не вивезено понад 4,5 тис. тонн сміття Фото: сміття на вулицях Львова (city-adm.lviv.ua)

Ситуація зі сміттям у Львові залишається критичною

Заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак заявив, що з міста Львів досі не вивезені понад 4,5 тонн сміття. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Значно збільшилася кількість сміття на перевантажувальної станції на вул. Північній. Перевізнику "АВЕ" немає куди вивозити, тому дозволяє собі довозити сміття туди, але це не правильно. Це критична ситуація. Понад 4 тис. тонн сміття. Звичайно, краще, що це сміття не лежить біля будинків, але перевантажувальну станцію також треба розвантажити і це сміття вивезти", - заявив Бабак.

За його словами, станом на ранок 13 липня 2017 року, в місті залишається перенакопичених більш 4530 тонн сміття.

Так, за минулу добу з міста було вивезено 540 тонн ТПВ, з них - 315 тонн - по операціях, які перевізники уклали раніше, і 225 тонн - за домовленостями, які уклали після комісії з питань ТЕБ та НС.

За станом на ранок в місті з 1237 майданчиків житлового фонду перенакопичених є 46 майданчиків, що становить 4%, а це - 460 тонн. В розрізі районів: Шевченківський - 14 не вивезених майданчиків, Залізничний - 1, Франківський - 2, Залізничний - 29. Очищені всі майданчики у Галицькому та Личаківському районах.

Так, на перевантажувальних станціях знаходиться 4 тис. тонн не вивезеного сміття. Всього в місті - 4530 тонни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України 12 липня 2017 року виділив Львову 50 млн гривень на рішення проблеми з утилізацією сміття.