ua en ru

Luxoft оголосив про проведення IPO на NYSE орієнтовною вартістю 80 млн дол

Розробник програмного забезпечення Luxoft з активами в Україні оголосив про проведення IPO на Нью-йоркській фондовій біржі (NYSE). Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Про намір провести IPO на NYSE Luxoft повідомила вчора на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США. Як випливає з проспекту емісії, продавати акції буде як сама Luxoft Holding, так і три її акціонера: IBS Group Holding Ltd, її 100-процентна "дочка" - Luxoft SOP SA - І Rus Lux Limited, дочірня компанія "ВТБ Капіталу".

Частки учасників Luxoft і обсяг продаваних акцій не розкриваються, діапазон оцінки акцій поки не визначений. У проспекті лише згадується, що очікуване надходження від продажу акцій Luxoft - 80 млн і що сама Luxoft планує спрямувати кошти від продажу акцій на поповнення оборотного капіталу і корпоративні цілі.

Luxoft - одна з найбільших в СНД компаній, яка виробляє програмне забезпечення на замовлення клієнтів, серед яких Boeing, "Абсолют Банк", "Ренесанс Кредит", Dell, IBM, Sabre, Alcatel. В Україні компанія є другим за величиною розробником ПЗ (дані співтовариства програмістів dou.ua). В офісах компанії в Дніпропетровську, Києві та Одесі працює 2,6 тис. осіб. На двох найбільших клієнтів - Deutsche Bank і UBS - в 2012 фінансовому році припадало 47% продажу. Загальна виручка Luxoft склала 314,6 млн дол., чистий прибуток - 37,5 млн дол.

Читайте також: Luxoft готова почати IPO в США, - джерела