ua en ru

РФ готує в Україні другий етап "руской зими", - Луценко

РФ готує в Україні другий етап "руской зими", - Луценко Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Операцію контролює ФСБ

Російська Федерація готує другий етап операції по дестабілізації ситуації в Україні під назвою "Руская зима в Києві". Про це в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Якщо ми не можемо захистити державу від потрясінь за кошти Януковича-Курченка під контролем ФСБ - тоді про що ми взагалі збираємося говорити. Але я хочу ще раз підкреслити - це лише перший етап зірваного плану ФСБ "Руская зима в Києві". Я знаю, про що я кажу - і в свій час прийду в парламент за другим етапом", - зазначив Луценко.

Генпрокурор підкреслив, що найбільший пріоритет на сьогодні - недопущення крові в Україні.

Нагадаємо, 5 грудня Юрій Луценко заявив, що українське слідство встановило особу причетного до підготовки підриву конституційного ладу в Україні, який планувалося здійснити за гроші Російської Федерації у співпраці з ватажками ОРДЛО. "СБУ і ГПУ володіють основними тезами плану ФСБ "Російська зима в Києві", який передбачав, зокрема, і сьогоднішні дії (по ситуації з Михаїлом Саакашвілі, - ред.). Ми знаємо того, хто буде планувати за рахунок Москви разом з керівництвом ЛНР/ДНР інші дії по підриву конституційного ладу в Україні", - заявив Луценко. Він також додав, що слідство оприлюднить відповідну інформацію "в свій час".