ua en ru

Луценко заявив про порушення, допущені НАБУ у справі з квартирою Лещенко

Луценко заявив про порушення, допущені НАБУ у справі з квартирою Лещенко Фото: Юрій Луценко

За словами генпрокурора, виною цьому - дружні відносини Лещенко і НАБУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Національне антикорупційне бюро України допустило порушення при перевірці можливих корупційних дій народного депутата Сергія Лещенка, пов'язаних з набуттям ним квартири в центрі Києва. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Юрій Луценко уповноважений заявити: розслідування корупції можуть дозволити іншим силовикам".

"Закон вимагав від НАБУ зареєструвати цю справу негайно, перевірити, дати правову оцінку та, в разі відсутності складу злочину, закрити виробництво. Але, враховуючи дружні стосунки пана Лещенка і НАБУ, виробництво не було зареєстровано", - заявив РБК-Україна Юрій Луценко.

Замість цього, за його словами, була проведена неіснуюча в законодавстві "дослідча перевірка", і справу було відправлено в Національне агентство з протидії корупції.

"Швидше за все, все закінчиться адміністративною відповідальністю депутата", - припустив генпрокурор.

Нагадаємо, раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що САП вимагала внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань факт покупки квартири народним депутатом Сергієм Лещенком.