ua en ru

Луценко заявив про наявність обставин, що заважають екстрадиції Саакашвілі в Грузію

Луценко заявив про наявність обставин, що заважають екстрадиції Саакашвілі в Грузію Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

Правоохоронці перевіряють, чи звинувачують Саакашвілі в Грузії в тяжких злочинах, заявив Луценко

Існують обставини, які заважають екстрадиції до Грузії колишнього голови Одеської обласної держадміністрації, екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу в Харкові, передає "112 Україна".

Він зазначив, що українські правоохоронці перевіряють, чи дійсно Саакашвілі в Грузії звинувачують в особливо тяжких злочинах, які є у вітчизняному Кримінальному кодексі.

"Очевидно, що відповідь буде "так". По-друге, є обставини, які заважають екстрадиції пана Саакашвілі. Попередньо я вважаю, що такі обставини існують, адже пан Саакашвілі після нелегального перетину українського кордону подав документи в міграційну службу МВС, які, згідно з нашим міжнародним зобов'язанням, перешкоджають його екстрадиції. Зараз це буде ретельно вивчено, покладено на офіційну основу у відповіді Мін'юсту", - заявив Луценко.

Він вважає, що ця процедура займе ще кілька тижнів.

Нагадаємо, 25 вересня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що ГПУ не передала до Мін'юсту матеріали по екстрадиційній перевірці Саакашвілі.