ua en ru

Луценко заявив про 1,2 млн нерозкритих спільних справ ГПУ і НАБУ

Луценко заявив про 1,2 млн нерозкритих спільних справ ГПУ і НАБУ Фото: Юрій Луценко

Генпрокурор вважає, що у НАБУ недостатньо ресурсів для розслідування

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура разом з Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) розслідує 1,2 млн справ. Про це повідомляє Bild.

"Проблема в тому, що моя організація набагато більше НАБУ. У мене 10 тис. співробітників, з них 800 - слідчих. У НАБУ всього 220 детективів. Разом ми відповідаємо за 150 тис. державних чиновників, а в даний час в роботі знаходиться 1,2 млн справ", - повідомив Луценко в ході інтерв'ю німецькому виданню.

За його словами, конфлікт з НАБУ полягає саме в недостатній кількості ресурсів, а також низькому фінансовому критерії зловживання для передачі справи в НАБУ в 30 тис. євро.

Генпрокурор налаштований довести до суду справи по всім особам, яких НАБУ підозрює в корупції. За його словами, не було випадку, щоб Генпрокуратура відмовляла в розслідуванні справи на запит НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Юрій Луценко задекларував понад 1,4 млн гривень доходу за 2016 рік і машину дружини, яка зараз в угоні. Про це свідчить його декларація в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.