ua en ru

Луценко: за законом я не можу претендувати на посаду генпрокурора

Луценко: за законом я не можу претендувати на посаду генпрокурора Фото: Юрій Луценко

За словами нардепа, таке призначення теоретично можливо тільки у разі зміни законодавства

Голова парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявлят, що з ним на тему нібито можливого призначення на посаду генерального прокурора ніхто з керівництва держави не говорив. Про це він заявив телеканалу "112 Україна".

Крім того, Луценко нагадав, що не відповідає вимогам, які висуваються до кандидата на посаду генерального прокурора. І таке призначення могло б бути теоретично можливим тільки у разі зміни законодавства.

"Закон "про прокуратуру"не передбачає можливість вступу на посаду генпрокурора людини, без юридичної освіти. І незважаючи на наявний мною 4-річний досвід керівництва правоохоронних органів, і 2,5-річний досвід знаходження по іншу сторону закону, в якості політичного в'язня, тим не менш, згідно із законом, я не можу претендувати на цю посаду. Якщо ВР прийме рішення про те, що генпрокурор, як і всі інші міністри, в тому числі і силові міністри, є політичною фігурою, то це, теоретично, могла б бути можливим. Але поки ніяких офіційних рішень, більш того, бесід з керівництвом держави, у мене не було", - сказав Луценко.

Нагадаємо, сьогодні чинний генпрокурор Віктор Шокін написав заяву про звільнення.

Також Мустафа Найєм повідомив, що на посаду генерального прокурора України обговорюється кандидатура Юрія Луценка.