ua en ru

Луценко: війна в Україні - перший крок Путіна з розвалу ЄС

Луценко: війна в Україні - перший крок Путіна з розвалу ЄС Президент Росії Володимир Путін

Голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко вважає, що війна в Україні - перший крок Президента Росії Володимира Путіна з розвалу Європейського союзу. Про це він заявив на форумі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна - це перший крок Путіна до розвалу ЄС. План Путіна - увійти в підручники історії як той, хто розвалить Європу. Адже захопленням України президент РФ намагається налякати ЄС. Сьогодні вже чотири країни ЄС служать інструментом Кремля. Ще п'ять-шість країн час від часу теж стають відверто пропутінськими. Тому ЄС повинен задуматися про це, вжити заходів для протидії російському впливу", - заявив він.

У свою чергу, експерт Інституту перспективного прогнозування та безпеки в Європі (Франція) Крістін Дюгуэн-Клеман відреагувала на заклик Луценка:

"Росія спровокувала процеси, які створили українську націю. ЄС нагадала про те, що таке солідарність. По-третє, це забезпечило повернення НАТО в тій якості, як альянс створювався для забезпечення колективної безпеки... Ми повинні зупинити російську експансію на російському кордоні", - вважає вона.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Президент Росії Володимир Путін хоче розколоти Європейський союз, як він розділив Україну.