ua en ru

Луценко вимагає притягнути до відповідальності суддів за порушення у справі Іванющенка

Луценко вимагає притягнути до відповідальності суддів за порушення у справі Іванющенка Фото: Юрій Луценко

Дії суддів призвели до припинення міжнародного розшуку Іванющенка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вимагає притягнути до відповідальності суддів за порушення у справі Юрія Іванющенка. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Генеральним прокурором України за матеріалами управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України подано заяви щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності двох суддів Печерського районного суду м. Києва, якими допущено неналежну процесуальну поведінку під час розгляду клопотань слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного Юрія Іванющенка", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, слідчими суддями у порушення положень кримінального процесуального законодавства України майже два місяці не приймались рішення за клопотаннями слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного, які підлягають негайному розгляду.

"Вказане безпідставне затягування суддями Печерського районного суду м. Києва розгляду клопотань мало наслідком неотримання вчасно дозволу на затримання підозрюваного Юрія Іванющенка і припинення його міжнародного розшуку, що унеможливлює затримання та арешт розшукуваної особи з наступною її екстрадицією", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вищий спецсуд ухвалив переглянути справу Іванющенко.