ua en ru

Луценко повідомив про затримання у Миколаєві членів ОЗУ на чолі з депутатом міськради

Луценко повідомив про затримання у Миколаєві членів ОЗУ на чолі з депутатом міськради Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Затриманих підозрюють у розкраданні бюджетних коштів та хабарі працівнику прокуратури

В Миколаєві ввечері в понеділок, 15 січня, поліція затримала "членів злочинної організації", якою керував заступник голови однієї фракції "Опозиційного блоку" Миколаївської міськради Ігор Копійка. Про це генпрокурор України Юрій Луценко повідомив у Facebook.

"Сьогодні ввечері в Миколаєві поліцією та прокурорами затримано на гарячому членів злочинної організації, керівником якої є заступник голови фракції "Опозиційний блок" Миколаївської міської ради Копійка І. М., за участю свого сина Копійки М. І., помічника, двох керівників підконтрольних йому підприємств у сфері ЖКГ", - написав Луценко.

Він додав, що депутат міськради та посадовці підозрюються у розкраданні бюджетних коштів, та що їх було викрито у грудні 2017 року на передачі хабара працівникові прокуратури.

"Ця організація систематично протягом 2016-2017 років здійснювала розкрадання бюджетних коштів. У грудні 2017 року члени ОЗУ, намагаючись приховати свою злочинну діяльність, були викриті на передачі хабаря у сумі 250 тисяч гривень співробітнику прокуратури, який завчасно повідомив про це своє керівництво", - розповів генпрокурор.

Він додав, що загалом затримано п’ять підозрюваних.

Нагадаємо, у грудні 2017 року директора "Міжнародного аеропорту "Миколаїв" Михайла Галайка затримали на хабарі голові Миколаївської обласної державної адміністрації Олексію Савченко в 700 тис. гривень.