ua en ru

У Луценка вважають, що тиск на російський де-факто "Тедіс" потрібно продовжити

У Луценка вважають, що тиск на російський де-факто "Тедіс" потрібно продовжити Фото: ГПУ

У генпрокурора впевнені, що справа Кауфмана й "Тедіса" дуже показова для України

Тиск на російський де-факто "Тедіс" повинен бути продовжений. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала прес-секретар генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Тиск на російський де-факто "Тедіс", вважаю, повинен бути продовжений. Зараз збираю інформацію по "Тедісу", напишу по цій темі ще, справа Кауфмана й "Тедіса" дуже показова і красномовна для України", - написала Сарган.

Відзначимо, як раніше повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, компанія "Тедіс Україна", що займається оптовими закупівлями тютюнових виробів, сплатила 300 млн гривень штрафу.

Як пізніше повідомила Сарган, до бюджету надійшов найбільший антимонопольний штраф в історії України. "Тихо і непомітно пройшла вчора знакова і навіть видатна у своєму роді подія - монополіст у торгівлі сигаретами, контрольована з Росії компанія "Тедіс" сплатила найбільший в історії України штраф, накладений за порушення законодавства Антимонопольним комітетом України - 300 мільйонів гривень", - написала вона.

При цьому Сарган також повідомила, що Головна військова прокуратура вважає, що штраф занижений.

"Штрафувати "Тедіс" треба на 1 мільярд, не менше. Втім, провести черговий розгляд справи "Тедіса" ніхто не заважає, адже якщо монопольна змова не буде усунута, проблема залишиться", - розповіла Сарган про позицію Головної військової прокуратури.

Дякую Юрій Бутусов, що помітив перемогу у засиллі часто штучних зради: До бюджету надійшло найбільший антимонопольний штраф...

Опубліковано Ларисою Сарган 26 квітня 2017 р.

Нагадаємо, 31 березня Луценко повідомив про обшуки в компанії "Тедіс". Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у свою чергу заявляв, що у справі "Тедіс Україна" проводиться понад 100 обшуків.

За його словами, монополіста тютюнового ринку України підозрюють у фінансовій допомозі терористичним організаціям самопроголошених "республік" на суму 2,5 млрд гривень, несплаті податків та інших злочинах.