ua en ru

Луценко вважає неправильною кваліфікацію дій Бубенчика

Луценко вважає неправильною кваліфікацію дій Бубенчика Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

Генпрокурор змінить склад обвинувачів у цій справі

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає неправильною кваліфікацію дій активіста Евромайдана Івана Бубенчика, сформульовану обвинуваченням. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції Гідності В. Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту З спецрозслідувань. Горбатюка", - заявив Луценко.

Він також повідомив, що збере нараду, на якій оголосить про зміну складу групи прокурорів по даному епізоду розслідувань подій на Майдані, яку очолить заступник генпрокурора Анжела Стрижевська.

"протягом дня чекаю від неї остаточного об'єктивного рішення щодо кваліфікації дій Івана Бубенчика 18-20 лютого 2014 під час подій на Майдані Незалежності, визначення його статусу у виробництві, а також заходу, який можна застосувати до нього", - написав Луценко.

Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції Гідності І. Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту...

Опубліковано Юрієм Луценком 4 квітня 2018 р.

Нагадаємо, сьогодні, відкриваючи засідання парламенту спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що до кінця сьогоднішнього дня генеральний прокурор дасть пояснення парламенту щодо затримання активіста євромайдан Івана Бубенчика, якому інкримінують причетність до вбивства двох співробітників спецпідрозділу міліції "Беркут" під час подій у Києві в 2014 році.