ua en ru

Луценко розповів про кримінальні справи проти учасників "Автомайдану"

Луценко розповів про кримінальні справи проти учасників "Автомайдану" Фото: Юрій Луценко (УНІАН)

Генпрокурор пояснив, чому активістам вручили підозри вже після акції біля його будинку

Кримінальні справи проти учасників "Автомайдану" не пов'язані з акцією біля будинку генерального прокурора України Юрія Луценка у грудні 2017 року. Про це Луценко розповів у інтерв'ю виданню "Новое время".

За словами Луценка, серед учасників акції протесту біля його будинку були ті активісти, стосовно яких до цього вже кілька місяців велося розслідування за фактом нападу на нардепа від БПП Олега Барну, якого вони закидали яйцями. У той же час він пояснив, чому підозри активістам вручили після акції біля його будинку.

"Його (Барну, - ред.) закидали влітку. Один епізод був влітку, один осінній. Тому якщо б це був літній, можливо, було б завершено (розслідування, - ред.) раніше, але ще був осінній епізод. Задавайте питання їм, чому вони приїхали до мене саме в той момент, коли вже точно знали про завершення слідства ", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, 9 грудня 2017 року близько 200 автомобілів активістів "Автомайдану" вирушили до будинку Луценка, де влаштували акцію на підтримку НАБУ в протистоянні з Генпрокуратурою після затримання агента Антикорупційного бюро. Після цього 13 грудня два активісти отримали повістки на допит, а 21 грудня ГПУ вже трьом учасникам "Автомайдану" вручила підозри у нападі на нардепа Барну в липні 2017 року.