ua en ru

Луценко розповів про співпрацю з ФБР у справі Манафорта

Луценко розповів про співпрацю з ФБР у справі Манафорта Фото: Пол Манафорт (Drew Angerer/Getty Images)

У лютому генпрокурор направив листа до ФБР з пропозицією подальшої співпраці

Генеральна прокуратура України співпрацювала з Федеральним бюро розслідуванням (ФБР) США, допомагаючи у наданні інформації щодо діяльності Манафорта. Про це під час брифінгу повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, інформація ГПУ склала частину звинувачень, які висунуті Манафорту у США.

"До періоду, коли він (спецпрокурор Мюллер, - ред) був призначений спецпрокурором у справі Манафорта, ми співпрацювали з ФБР. Надавали один одному дуже важливу інформацію, яка, як я розумію, і призвела до частини звинувачень пана Манафорта. Наша первинна інформація про його наявність у так званій "чорній книги" ПР… (відіграла велику роль у справі, - ред.). Потім ФБР повідомило нам, що не може відповідати на наші запити у зв’язку з тим, що цю справу витребувано прокурором Мюллером", - повідомив Луценко.

Він додав, що направив листа до ФБР з пропозицією подальшої співпраці.

"У лютому 2018 року я за своїм підписом направив офіційне звернення до спецпрокурора Мюллера, в якому повідомив про готовність надати будь-яку допомогу у спецрозслідуванні. Я направив йому лист про готовність співпрацювати. Але до нас вони не звертались і провели своє розслідування (у справі Манафорта, - ред.)", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 21 серпня, Луценко повідомив, що ДФС проведе розслідування щодо чиновників, які співпрацювали з Манафортом.