ua en ru

Луценко розповів про результати роботи Генпрокуратури і НАБУ

Луценко розповів про результати роботи Генпрокуратури і НАБУ Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

НАБУ направило до суду 50 справ щодо корупції, ГПУ - 809

Слідство Генеральної прокуратури України у 2017 році направило до суду 809 обвинувальних актів щодо корупціонерів, ще 50 проваджень було передано співробітниками Національного антикорупційного бюро України. Про це сьогодні під час виступу у Верховній Раді заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"НАБУ направило до суду 50 справ, з низ 20 за матеріалами СБУ та ГПУ, що свідчить про нормальну співпрацю системи. Слідство ГПУ направило 809 обвинувальних актів по корупційним злочинам за цей рік, причому вони стосуються як посадових осіб категорії А попередніх періодів, оточення Януковича, так і діючої влади", - заявив Луценко.

За його словами, за поданнями НАБУ до кримінальної відповідальності було притягнуто 88 осіб, за поданнями ГПУ - 979. За провадженнями НАБУ було відшкодовано збитків на 41 млн 800 тисяч гривень, за провадженнями ГПУ - 185 мільйонів 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами глави Служби безпеки України Василя Грицака, у 2016-2017 було порушено 1154 кримінальних провадження стосовно службових осіб владних, правоохоронних і контролюючих органів, з них 889 за статтею отримання неправомірної вигоди.