ua en ru

Луценко: ВР може дозволити новому прем'єру самостійно сформувати уряд

Луценко: ВР може дозволити новому прем'єру самостійно сформувати уряд Фото: Юрій Луценко повідомив про можливість самостійного формування уряду новим прем'єром

Фракції Ради готові дати карт-бланш на створення нового Кабміну

Всі фракції Верховної Ради України готові дати можливість новому прем'єр-міністру самостійно сформувати уряд, вважає Юрій Луценко. Про це голова фракції "Блоку Петра Порошенка" заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"І в Брюсселі, і в літаку назад я відчув готовність усіх фракцій дати майбутньому керівникові уряду карт-бланш на самостійне його формування", - сказав Луценко.

Також він зазначив, що спершу слід створити коаліцію, яка б висунула кандидата в прем'єри, який в свою чергу запропонує перелік професіоналів під свою відповідальність.

"Ось програма дій, ми замовляємо реформи з таким терміном і наслідками. Запропонуй команду людей, які за це візьмуться", - додбавил він.

Нагадаємо, голова ВР Володимир Гройсман вважає, що проєвропейські фракції "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", "Самопоміч", "Радикальна партія" та "Батьківщина" мають відшукати формат для створення нової коаліції у Верховній Раді України.