ua en ru

Луценко прогнозує початок процесу заочного засудження Януковича на кінець року

Луценко прогнозує початок процесу заочного засудження Януковича на кінець року Фото: генеральний прокурор України Юрій Луценко

Луценко зазначив, що вирок суду буде нескоро

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розраховує, що до кінця цього року розпочнеться процес заочного засудження екс-президента Віктора Януковича. Про це генпрокурор в перерві засідання Вищої ради юстиції, передає "Радіо Свобода".

Луценко зазначив, що вирок суду буде нескоро.

"Я думаю, що справу слухатимуть досить довго. Вона не може обійтися кількома засіданнями, тому що будуть інкримінувати досить серйозні звинувачення: створення злочинної організації, розподіл ролей, узурпацію державної влади, розкрадання державних коштів, насильство щодо мирних громадян, вбивство мирних громадян, зрештою, заклик до агресії на території України", - сказав він


Крім того, генпрокурор вважає, що слідство у справах Януковича невиправдано затягується.

"На жаль, я вважаю, що слідство невиправдано затягується. Саме в цьому мої зауваження до керівника департаменту пана Горбатюка (керівник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк - ред.), який зараз отримав повну підтримку керівництва Генеральної прокуратури. Зараз у нього майже вдвічі більше підлеглих, удвічі більше можливостей, оскільки він координує діяльність слідчих і процесуальних керівників. У нього є повний карт-бланш для діяльності, і я хотів би, щоб депутати не відволікали його від серйозної роботи і він цілодобово займався виключно службовою діяльністю", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, раніше виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин закликав українську владу почати процес заочного засудження колишнього президента Віктора Януковича.