ua en ru

Луценко прогнозує 25 комітетів у Раді

Луценко прогнозує 25 комітетів у Раді

Кількість комітетів у новій Верховній Раді буде скорочено. Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова партії "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щойно відбулося засідання підгрупи з формування комітетів нової ВР... Прозвучали пропозиції щодо скорочення кількості комітетів", - заявив Луценко.

При цьому лідер БПП зазначив, що, швидше за все, в новому парламенті буде 25 комітетів: "До завтра нам пообіцяли, що буде остаточне рішення. Я впевнений, що всі штучні комітети, створені при Януковичі, наприклад, комітет під сина Януковича з питань IT, створений спеціально під сина Януковича, який жодного разу не провів засідання, буде ліквідований", - додав він.

Також, за словами Луценка, не доцільно "штучне розділення" функцій і відомств у комітетах, відповідальних за банківську, податкову і правоохоронну сфери.

Що ж стосується тексту коаліційної угоди, то він, зі слів Луценка, готовий. "Не відпрацьований тільки регламент взаємовідносин коаліції та уряду. Тому найближчим часом текст буде остаточно готовий", - сказав лідер БПП.

Зазначимо, на даний момент в українському парламенті налічується 29 комітетів.

Нагадаємо, раніше у Луценка спростували те, що він претендує на посаду спікера Ради.