ua en ru

Луценко закликав слідчих активізувати роботу у справі держзради Януковича

Луценко закликав слідчих активізувати роботу у справі держзради Януковича Фото: Юрій Луценко

За його словами, необхідно удосконалити закон про заочне засудження

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що слідчі і процесуальні керівники повинні працювати більш ефективно з метою довести до суду справу щодо державної зради колишнього президента Віктора Януковича. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Щоб довести справи до суду необхідно інтенсифікувати роботу слідчих і процесуальних керівників. Слідчі і процесуальні керівники повинні працювати більш активно, не тільки 8 годин на день", - зазначив Луценко.

За його словами, необхідно вдосконалити чинний закон ВР про заочне засудження. Так, Луценко заявив, щоб не дати жодного шансу злочинцям скористатися двозначністю його трактування, необхідно внесення певних змін.

"Таким чином ні українські, ні європейський суди не зможуть поставити під сумнів об'єктивність і неупередженість залучення заочного правосуддя", - додав Луценко.

Нагадаємо, ГПУ узгодила з Міжнародним кримінальним судом алгоритм притягнення до відповідальності колишнього президента України Віктора Януковича та керівництва РФ.