ua en ru

Луценко підтвердив ймовірність переформатування Кабміну після траншу МВФ

Луценко підтвердив ймовірність переформатування Кабміну після траншу МВФ

Лідер фракції "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді України Юрій Луценко підтвердив, що переформатування Кабінету міністрів може відбутися після отримання траншу Міжнародного валютного фонду. Про це він заявив журналістам в кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

На питання про те, чи може після отримання траншу бути переформатування уряду, а не тільки зміна голови НБУ, Луценко відповів: "Може бути, я про це говорив давно. Я був уповноважений Президентом заявити, що після отримання траншу і остаточної стабілізації українських фінансів, ми повернемося до питання відповідальності уряду і Нацбанку за фінансову кризу, але не раніше".

"Я можу заявити дуже прості речі, сьогодні будь-які заяви про кадрові зміни є небезпечними для стабільності української грошової одиниці. Мова йде не про Гонтарєвої, не про Луценка, йдеться про долю мільйонів людей, яких коливання на кілька пунктів добиває... Застабілізуємо ринки після того поговоримо, мої джерела не підтверджують наміри змінювати 9 міністрів, віце-прем'єрів та інших посадових осіб", - сказав він.

При цьому Луценко припустив, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко буде призначений віце-прем'єром.

"Мені про це невідомо абсолютно. Абсолютно серйозно. Парламент без Ляшка втратить свою особливість, тому я думаю, що Олег Валерійович повинен працювати там, куди його закликав народ", - сказав Луценко.

Раніше сьогодні Ляшко заявив журналістам, що хоче зайняти посаду першого віце-прем'єра.

Нагадаємо, сьогодні фракція Ляшко зірвала виступ глави НБУ Валерії Гонтарєвої в Раді.