ua en ru

Луценко відмовився брати участь у конференції YES через Лещенка

Луценко відмовився брати участь у конференції YES через Лещенка Фото: Юрій Луценко

Генпрокурор відмовився від дискусії про корупцію з "моральних причин"

Генеральний прокурор Юрій Луценко відмовився від участі у дискусії в ході 13 щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) через участь в ній нардепа Сергія Лещенка. Про це у Facebook повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко відмовився від участі у панелі "Боротьба з корупцією" на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії з моральних причин, оскільки третім учасником даної панелі є народний депутат Сергій Лещенко", - зазначила Сарган.

Також він процитувала Луценка, який пояснив свою відмову.

"Говорити про боротьбу з корупцією разом з Лещенком вважаю непристойним і неприйнятним", - уточнив Луценко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко, як і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, відмовився від участі в панелі «Боротьба ...

Опубліковано Ларисою Сарган 16 вересня 2016 р.

У той же час сам Лещенко вважає, що Луценко відмовився від дискусії по тій причині, що у ГПУ немає значних результатів у боротьбі з корупцією.

"Генпрокурор Луценко відмовився від участі у дискусії про корупцію в Україні начебто через мене. Це називається "знайшов відмазку". Справжня причина набагато банальніше - цій людині немає чим похвалитись за чотири місяці роботи на посаді. Ну і це - красномовний жест неповаги, "середній палець" до закордонної аудиторії і українського суспільства перед яким він повинен звітувати", - зазначив Лещенко.

Генпрокурор Луценко відмовився від участі в дискусії про корупцію в Україні начебто через мене. Це називається "знайшов ...

Опубліковано Сергієм Лещенком 16 вересня 2016 р.

Нагадаємо, минулого тижня розгорівся скандал навколо придбання Лещенком квартири за 7,5 млн гривень. У підсумку нардеп задекларував квартиру, проте антикорупційні органи перевіряють законність покупки.