ua en ru

Луценко має намір зробити все, щоб Янукович став в суді в якості обвинуваченого

Луценко має намір зробити все, щоб Янукович став в суді в якості обвинуваченого Фото: сьогодні відбудеться допит Януковича

Голова ГПУ не вважає цінними покази Януковича як свідка захисту

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, коментуючи допит Януковича, пообіцяв зробити все, щоб екс-президент України Віктор Янукович згодом постав не в якості свідка, а як обвинувачений. Про це голова ГПУ сказав в інтерв’ю ВВС Україна.

"Як генеральний прокурор і як людина, я не вважаю цінними покази Януковича як свідка захисту. Але це - рішення суду. У нас вільна країна і незалежний суд. Тим не менше, я зроблю все, щоб Янукович постав не в якості свідка, тим більше захисту, а в якості обвинуваченого", - підкреслив генпрокурор.

Він також пообіцяв передати до суду кримінальні справи проти Януковича, як тільки парламент внесе потрібні зміни до законодавства.

За словами Луценка, щойно Верховна Рада схвалить поправку до кримінально-процесуального кодексу (КПК), яка дозволить заочне засудження організованих груп, то ГПУ протягом місяця передасть до суду 7-8 кримінальних справ про фінансові зловживання оточення екс-президента.

Нагадаємо, раніше генпрокурор зазначив, що допит Віктора Януковича, який відбудеться сьогодні, 25 листопада 2016 року, є піар-акцією Кремля.