ua en ru

Луценко має намір повторно внести подання на трьох нардепів від "Опозиційного блоку"

Луценко має намір повторно внести подання на трьох нардепів від "Опозиційного блоку" Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

ГПУ готує повторне подання про зняття депутатської недоторканності з Вілкула, Дмитра Колєснікова та Дунаєва

Юрій Луценко заявив, що ГПУ на поточній сесії Верховної ради готує повторне подання про зняття депутатської недоторканності з трьох нардепів від "Опозиційного блоку". Про це Генпрокурор Юрій Луценко розказав в ефірі каналу "Прямий".

Він зазначив, що збирається внести повторне подання про зняття депутатської недоторканності з Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова та Сергія Дунаєва.

"Я дійсно збираюся внести повторно подання, яке було абсолютно без причин, без ніякого юридичного обґрунтування повернуто регламентним комітетом Верховної Ради. Йдеться про трьох депутатів, яких просто не розглянули, і папери повернули прокуратурі. Це депутат Вілкул..Це Колєсніков, причетний до того, що коли він працював у Фонді держмайна, добився фактично приватизації ракетного заводу, який знищений, а також Дунаєв. Це подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і НАБУ по незаконному збагаченні і несплаті податків", - сказав Луценко.

Луценко також зазначив, що депутати захищені набагато більше, ніж будь-хто з громадян.

"Сьогодні по всіх нардепах, на яких мені давала дозвіл Верховна Рада, слідство завершено, вони ознайомлюються з матеріалами слідства. Думаю, найближчими місяцями і пані Савченко, і пан Добкін, і всі інші підуть до суду", - розказав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Луценко мав внести до Ради подання на 4 нардепів в кінці серпня.