ua en ru

Луценко заявив, що корупція у державних закупівлях вже знищена

Луценко заявив, що корупція у державних закупівлях вже знищена Фото: Юрій Луценко (rada.gov.ua)

Луценко в Брюсселі розповів про досягнення ГПУ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що корупція у державних закупівлях вже знищена. Про це Луценко розповів у ході виступу в Брюсселі на тему: "чи Україна Може виграти війну проти корупції?" передає прес-служба генпрокуратури.

"Коли у тебе пробоїна в трюмі корабля, то активно працювати помпою недостатньо. Засуджені корупціонери - не кінцевий результат боротьби, необхідно ліквідувати схеми, які вони використовують. Ми знищили корупцію в державних закупівлях, автоматизували відшкодування ПДВ, ліквідували так звані податкові майданчика, але чимало проблем ще належить вирішити", - зазначив Луценко.

Крім того, генпрокурор зазначив, що такі новації у роботі органів прокуратури, як створення Генеральної інспекції, формування органів самоврядування, імплементація Дорожньої карти, реформування органів прокуратури спільно з іноземними партнерами буде забезпечувати роботу прокурорів у відповідності з кращими світовими стандартами і в довгостроковій перспективі сприяти підвищенню привабливості України для інвестицій

Нагадаємо, також у ході виступу Луценко заявив, що Антикорупційний суд повинен бути незалежною структурою, в тому числі, від президента і Національного антикорупційного бюро, однак він не буде панацеєю для України.