ua en ru

Кожен рік з початку АТО кількість вбивств стає менше на 10-15%, - Луценко

Кожен рік з початку АТО кількість вбивств стає менше на 10-15%, - Луценко Фото: Юрій Луценко (УНІАН)

Глава ГПУ виступає за легалізацію зброї

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що є переконаним прихильником легалізації вогнепальної короткоствольної зброї. Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Кожен рік з початку АТО у нас кількість вбивств стає менше на 10-15%", - сказав генпрокурор.

Цю особливість він пояснив наявністю великої кількості зброї на руках.

"Злочинець найбільше боїться збройного опору. Тому я, до речі, є переконаним прихильником легалізації вогнепальної короткоствольної зброї для дорослих людей, які пройшли необхідну перевірку, особливо для тих, у яких є власність і необхідність її захищати. Крім того, наша поліція після певного періоду реформ, ломки відновила свій професіоналізм і успішно ліквідує організовані види злочинності", - додав він.

Також Луценко розповів, що в 2017 році до суду відправили 77 тисяч звинувачених у крадіжках, 6,5 тисяч - у грабежі, 2500 - за викрадення авто, 1700 - за розбої, і майже 1500 - за вбивства. За його словами, кількість скоєних злочинів за всіма показниками в Україні скоротилась на 15-20%, а розкриття трохи зросло.

"Взагалі розкриття в 98%, як це було в 2000-х роках, бути не може. Зараз, наскільки я знаю, вона в районі 75%. А ось у Скотленд-Ярді, я колись цікавився, вона приблизно 40%", - додав Генпрокурор.

Нагадаємо, в Сумській області застрелили заступника голови РДА.