ua en ru

Розслідування причин Іловайської трагедії завершиться на початку серпня, - Луценко

Розслідування причин Іловайської трагедії завершиться на початку серпня, - Луценко Фото: Луценко аносировал завершення експертизи за "Іловайському котлу"

Депутати можуть ознайомитися з результатами розслідування ГПУ

Експертиза щодо встановлення обставин і причин Іловайської трагедії завершиться в першій половині серпня. Про це сьогодні під час виступу у ВРУ заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В даний час на завершальному етапі проведення знаходиться судова комплексна комісійна експертиза, завершення якої очікується в першій половині серпня поточного року", - заявив Луценко.


За його словами, на основі документів експерти встановили хто і як командував військами на даному напрямі, хто віддавав накази і хто не віддав життєво необхідних наказів.

"Зараз експерти завершують свою роботу", - додав генпрокурор.

Юрій Луценко також звернувся до народним депутатам, депутатським групам та фракціям з пропозицією оформити в установленому законодавством порядку пропуск до державної таємниці, враховуючи значний суспільний запит щодо встановлення істини у цій справі.

"Ті депутати, які їх будуть мати і виявлять бажання, зможуть ознайомитися з матеріалами і висновками експертів в цій справі", - сказав Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час "Іловайського котла" Київ прикривав тільки один батальйон.