ua en ru

Луценко анонсував закрите засідання двох комітетів Ради для заслуховування звітів силовиків

Луценко анонсував закрите засідання двох комітетів Ради для заслуховування звітів силовиків Фото: Юрій Луценко (rada.gov.ua)

Луценко заявив, що всі керівники правоохоронних структур повинні бути під наглядом

Генеральний прокурор України Юрій Луценко анонсував закрите засідання двох комітетів Верховної Ради України для заслуховування звітів силовиків. Про це він розповів на брифінгу у Києві.

Так, за словами Луценка, найближчим часом відбудеться засідання комітетів Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції, а також з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

"Мені здається, що відбувається дестабілізація злагодженої роботи всієї правоохоронної структури і тому сьогоднішнє рішення депутатів двох профільних силових комітетів парламенту про скликання екстреного закритого засідання двох комітетів (антикорупційного та правоохоронного) найближчим часом - я підтримую. Вважаю, що це правильний майданчик для того, щоб заслухати в закритому режимі звіти НАБУ, САП, ГПУ, СБУ, при необхідності МВС, хоча вони зараз не втягнуті в цей конфлікт, і припинити персональний захист мундира шляхом порушення кримінальних справ у відповідь. Це неприпустима практика", - заявив Луценко.

Генпрокурор підкреслив, що всі керівники правоохоронних структур повинні бути під наглядом.

"Якщо є проблеми - будемо відповідати. Але це не може бути використання своїх суперповноважень проти колег", - додав Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко вважає, що конфлікт між НАЗК і НАБУ дестабілізує роботу правоохоронної системи.