ua en ru

Луценко анонсував допит співробітників НАБУ по справі про корупцію в Держміграції

Луценко анонсував допит співробітників НАБУ по справі про корупцію в Держміграції Фото: Юрій Луценко (прес-служба)

Допит відбудеться 4 грудня

Два чиновника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), які координували операцію по дачі хабара працівникам Державної міграційної служби, прибудуть на допит у Генпрокуратуру в понеділок, 4 грудня. Про це сьогодні під час брифінгу щодо затримання агента НАБУ повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я отримав інформацію, що співробітники НАБУ, які координували цю операцію, як мінімум два високопоставлених посадових особи в понеділок прибудуть на допит. Тому ніяких затримань у зв'язку з цим ми не плануємо", - сказав Луценко.

Нагадаємо, в ході брифінгу Луценко назвав дії агента Національного антикорупційного бюро України провокацією.

"На моє глибоке переконання, працівники державних правоохоронних органів не мають права пропонувати чиновнику державному органу прийняти завідомо незаконне рішення і чекати, яку суму він за це назве. Це чиста провокація... Це не тільки моя думка, це думка Верховного суду України та Європейського суду ", - сказав він.

Як відомо, вчора, 29 листопада, СБУ затримала агента НАБУ при спробі передачі хабара першого заступника голови державної Міграційної служби Діні Пімаховій.