ua en ru

Лутковська заявила про порушення процедури депортації 11 громадян Грузії

Лутковська заявила про порушення процедури депортації 11 громадян Грузії Фото: Валерія Лутковська

Депортованим не дали можливості оскаржити рішення української сторони в суді

Українські правоохоронні органи порушили процедуру примусового видворення з України 11 громадян Грузії в рамках спецоперции "Мігрант", яка проводилася в жовтні-листопаді. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, передає кореспондент РБК-Україна.

"В даному випадку процедура була порушена. Я б просила правоохоронні органи повернутися до законної процедури", - заявила Лутковська.

За її словами, громадян Грузії, зокрема, не попередили заздалегідь про анулювання документів, які надавали їм дозвіл на перебування в Україні, як це передбачено законом.

Крім того, депортованим не дали можливості оскаржити рішення української сторони в суді. Лутковська закликала Генеральну прокуратуру відреагувати на ці порушення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали і видворили з України групу кримінальних авторитетів, які незаконно перебували на території країни. Так, поліція затримала 4 громадян Грузії, які причетні до викрадень і квартирних крадіжок.