ua en ru

Лутковська надала РФ список із 400 ув'язнених в Україні росіян

Лутковська надала РФ список із 400 ув'язнених в Україні росіян Фото: Валерія Лутковська та Тетяна Москалькова

Уповноважена з прав людини України зустрілася в Женеві з омбудсменом Росії Тетяною Москальковою

Уповноважений Верховної ради України з прав людини Валерія Лутковська надала омбудсмену Російської Федерації Тетяні Москальковій список із 400 громадян Росії, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі в Україні. Про це повідомила Москалькова, передає ТАСС.

"Валерія Лутковська надала такий список із 400 громадян Росії, і ми з нею домовилися сьогодні в Женеві про те, що в разі необхідності відвідання цих громадян, пов'язаного з умовами відбування ними покарання, з наданням медичної допомоги, вона сприятиме мені в можливості приїхати в Україну і відвідати наших громадян", - сказала Москалькова.

Вона розповіла, що влада РФ протягом кількох років зверталася і в Міністерство закордонних справ, і в пенітенціарні органи України, щоб отримати повну інформацію про засуджених громадян Росії, проте раніше таку інформацію отримати не вдавалося.

Нагадаємо, уповноважена з прав людини України Валерія Лутковська та мбудсмен Росії Тетяна Москалькова зустрілися в Женеві в рамках щорічної зустрічі Глобальної мережі національних інститутів з прав людини (GANHRI).